nieuws

04 aug 2008, 11:11

PvdA-fractie opent discussieforum cultuurnota op Hyves

De gemeenteraadsfractie van de Partij van de Arbeid heeft een speciale Hyves-pagina opgezet, waar burgers hun mening kunnen geven over het concept voor de cultuurnota 2009 – 2012. Zij willen hiermee burgers en kleinere culturele organisaties betrekken bij het cultuurbeleid van de gemeente.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De Kunstraad en andere grote culturele organisaties hebben hun licht al laten schijnen over de conceptnota, maar volgens de PvdA-fractie moet iedereen de kans daartoe krijgen. “Kleinere organisaties steken de koppen wat minder snel bij elkaar. Wij vinden dat ze die kans wel op tijd moeten krijgen”, aldus de fractie.

Op de Hyve staat een link naar de conceptversie van de cultuurnota. Groningers kunnen op de voorlopige plannen reageren door een bericht op de Hyves-pagina achter te laten. PvdA’ers hebben zelf twee onderwerpen uit de cultuurnota gekozen en hun visie daarop onder woorden gebracht. Het is de bedoeling dat de internetdiscussie over besteding van het cultuurgeld hierdoor wordt aangezwengeld.

De inspraakperiode voor de nota loopt nog tot 15 september. Op 26 augustus organiseert de gemeente een inspraakbijeenkomst tijdens Noorderzon en op 2 september wordt er een hoorzitting over de cultuurnota gehouden. Het Hyves-discussieforum is te vinden op www.cultuurnotagroningen.hyves.nl. Meer over de Groningse gemeentepolitiek is te vinden op de Digitale Stad Groningen, www.dsg.nl.