nieuws

12 mrt 2003, 00:12

PvdA en Christen Unie winnaars ‘Schaduwverkiezingen’ Groningse Staten

De PvdA is samen met de Christen Unie de winnaar geworden van de schaduwverkiezingen voor Provinciale Staten die afgelopen zaterdag werden gehouden.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het betrof verkiezingen die werden georganiseerd tijdens de Open Dag in het Provinciehuis in Groningen. GroenLinks werd derde. Bijna 1200 mensen maakten zaterdag van de gelegenheid gebruik om een kijkje te nemen in het provinciehuis. De bezoekers hoefden zich niet te vervelen. Zwevende kiezers konden zich op de politieke markt in de statenzaal oriënteren bij de partijen die aan de verkiezingen meedoen, er waren duo-debatten tussen de lijsttrekkers (waarbij het publiek zelf door middel van stemmen kon bepalen over welke onderwerpen er gediscussieerd zou worden) en men kon zich een beeld vormen van de dingen, waar de provincie zich zoal mee bezighoudt.
En dat was méér dan menigeen vooraf gedacht had. Vol ontzag keek men naar de machines, waarmee de provinciale wegen worden onderhouden, men kon een luchtfoto laten afdrukken van de eigen woonomgeving en natuurlijk was er alle aandacht voor het milieu en het Groninger landschap. Voor de kinderen van de bezoekers hoefde dat allemaal niet zo nodig. Die vermaakten zich wel met de poppenkast, videofilms of met de ballonnengoochelaar die van ballonnen hondjes maakte die ze trots mee naar huis konden nemen.