nieuws

20 nov 2001, 00:12

PvdA Delfzijl zet aanval in op burgemeester Haaksman

De al jaren door interne conflicten geteisterde fractie van de PvdA in Delfzijl heeft de aanval ingezet op burgemeester Ed Haaksman(VVD), omdat deze niet goed genoeg zou functioneren. Dat meldt vandaag het Groninger Dagblad.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Volgens het artikel in het Groninger Dagblad Stad vindt de nieuwe lijsttrekker van de PvdA, Martin Zijlstra, dat burgemeester Ed Haaksman van Delfzijl maar beter kan vertrekken. Zijlstra wil schoon schip maken in Delfzijl, waar men in de politiek al jarenlang rollebollend over straat gaat. Zijlstra is momenteel nog Tweede-Kamerlid maar wil na de gemeenteraadsverkiezingen in maart terugkeren in de gemeentepolitie van Delfzijl. ‘ Door als burgemeester te vertrekken kan Haaksman de weg vrij maken voor de noodzakelijke vernieuwing van de politieke cultuur in de havenplaats’, zegt Zijlstra in het Groninger Dagblad.
,,Een burgemeester is het uithangbord van de gemeente. Gezien de situatie die is ontstaan is het beter dat Haaksman het veld ruimt", zegt hij.
In Delfzijl vindt de komende jaren voor driehonderd miljoen gulden een herstructurering plaats. Daar hoort ook een verbetering van de politieke cultuur bij, zo vindt de sociaaldemocraat. Zijlstra was twaalf jaar Kamerlid en daarvoor burgemeester van Termunten. Overigens laat de PvdA een van de eigen hoofdrolspelers in de conflicten van de afgelopen jaren wel terugkeren in de gemeentepolitiek. Het betreft Jan Menninga, die door de PvdA op een zesde plaats is gezet.