nieuws

03 apr 2002, 00:12

PvdA-datingbureau koppelt linkse en rechtse jongeren

De PvdA gaat niets te ver om de opmars van de Lijst Fortuyn onder jongeren tot staan te brengen. Zo is een datingbureau opgericht onder het motto ‘Opposites Attract - het datingbureau dat linkse en rechtse jongeren koppelt’. De sociaal-democraten laten jongeren formulieren invullen om hun politieke kleur te peilen en regelen vervolgens een date op een PvdA-avond, met hoop op een vurige confrontatie tussen de grootst denkbare tegenpolen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het koppelproject is onderdeel van de jongerencampagne ‘Talk of the Town’, waarbij internet een grote rol speelt. Het wordt door de partij wat ambtelijk omschreven als ‘een nieuw campagneconcept’, maar het moet eenvoudigweg een leuk feest voor de doelgroep worden, waar het daten een van de elementen is. ‘’De avond is politiek getint, maar op een andere manier dan gewoonlijk. Het is veel interactiever’’, aldus Marian Donner van de PvdA.
Potentiële kiezers hebben laagdrempelige toegang tot PvdA-prominenten, en worden verder op bijvoorbeeld muziek getrakteerd. Zo draait in Groningen DJ 100%ISIS. In verschillende grote steden worden allerlei evenementen gehouden waar jongeren ‘in hun eigen taal worden aangesproken’, een taal die blijkbaar bestaat uit relatiezaken, muziek en ‘belangrijke mensen’. ‘’Terwijl de minister achter de bar een cocktail inschenkt, vraag je terloops of het thema milieu nog wel aan de orde is’’, beschrijft de partij.
Talk of the Town is woensdagavond in Groningen, waar zowel jonge sociaal-democraten als rechtse ballen in zaal Simplon ‘een unieke kans wordt geboden hun politieke tegendeel te ontmoeten’. En PvdA-lijsttrekker Ad Melkert niet te vergeten, die zelf eerder op de avond ook een links/rechts-date in de stad heeft, maar dan met zijn ‘tegendeel’ Hans Dijkstal (VVD).