nieuws

05 jan 2002, 00:12

Punctualiteit Noordned daalt door vertragingen NS

De vertragingen bij de Nederlandse Spoorwegen raken ook de noordelijke spoorwegmaatschappij Noordned. De punctualiteit van de treinen van Noordned neemt af doordat die van de NS met vertraging in Leeuwarden aankomen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

In 2000 reed 90 procent van de treinen van Noordned nog op tijd. Als gevolg van de wachttijdregeling, waarbij Noordned bij vertrek op de treinen van de NS wacht, is de punctualiteit vorig jaar echter gedaald. Omdat de cijfers van 2001 nog niet bekend zijn, is niet exact duidelijk hoeveel lager het punctualiteitscijfer van Noordned precies is.
,,Wij hebben afspraken waar we ons aan moeten houden'', aldus een woordvoerder van Noordned. ,,Als de trein uit Zwolle vertraging heeft, heeft dat direct gevolgen voor ons.'' Maar het is niet altijd de schuld van de NS dat Noordned te laat vertrekt, geeft zij toe. ,,Er ontstaat ook wel eens vertraging door technische mankementen bijvoorbeeld.''
Noordned, gedeeld eigendom van Arriva, NS en ABN Amro, exploiteert de treinverbindingen op de trajecten Leeuwarden-Groningen, Leeuwarden-Stavoren en Leeuwarden-Harlingen.