nieuws

29 jan 2003, 00:12

Provincie wil opheldering over aanwenden provinciegeld voor FC Groningen

De provincie Groningen wil van het bestuur van het te bouwen nieuwe stadion voor FC Groningen, de Euroborg, opheldering over het inzetten van geld voor dat stadion voor de exploitatie van FC Groningen. Dat heeft een woordvoerder van de Groningse gedeputeerde voor sport H. Bleker (CDA) woensdag laten weten.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De provincie reageert daarmee op een bericht in het Dagblad van het Noorden dat beslag heeft weten te leggen op notulen van een vergadering van directie en raad van commissarissen van de Euroborg. Volgens die notulen die dateren van 10 april 2002 sluisden directie en raad van commissarissen een bedrag van 450.000 euro door naar FC Groningen. Dit bedrag was kort daarvoor door de provincie overgeboekt en bestemd voor de financiering van de bouw van het nieuwe stadion. Dat bedrag werd echter overgemaakt naar FC Groningen, dat op dat moment in grote financiële moeilijkheden verkeerde.
Volgens de woordvoerder wil de provincie Groningen zo snel mogelijk een toelichting van de Raad van Commissarissen. Toch gaat de provincie er niet op voorhand van uit dat het bestuur van de Euroborg in de fout is gegaan. ‘De rekening waar ons geld op is gestort wordt ook gebruikt door de gemeente Groningen. Het kan zijn dat men rekende op een snelle overboeking van de gemeente Groningen op die rekening, en dat men daarop vooruitlopend alvast ons geld naar FC Groningen heeft overgemaakt. Of dat zo is weten we niet, maar dan zou de zaak toch wat anders komen te liggen’. Mocht het inderdaad zo zijn dat het provinciegeld naar FC Groningen is gegaan, dan is dat in strijd met de afspraken, aldus de woordvoerder.
De provincie Groningen verwacht nog deze week een overzicht van de inkomsten en uitgaven van het bestuur van de Euroborg over het jaar 2002. De provincie Groningen denkt dan de gewenste duidelijkheid over de overboeking te kunnen krijgen.