nieuws

30 jan 2014, 11:11

Provincie wil inspecteur-generaal Staatstoezicht op de Mijnen nader horen

De provincie Groningen wil de inspecteur-generaal van het Staatstoezicht op de Mijnen nader spreken over de bevingen. De Groningse commissaris van de koning Max van den Berg vindt dat er nog veel vragen te beantwoorden zijn na het gasbesluit van minister Kamp.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

In een interview met RTV Noord meldde commissaris Max van den Berg vanmorgen dat de provincie graag wil weten waarom de inspecteur-generaal bijvoorbeeld heeft geadviseerd om de gaswinning bij Loppersum met tachtig procent te verminderen, en waarom bijvoorbeeld niet met honderd procent.

 

Waterbed

 

Ook wil de provincie graag weten of het besluit van minister Kamp wellicht zal leiden tot een ‘waterbedeffect’. Dat wil zeggen dat minder winning in Loppersum zou kunnen leiden tot extra bevingen elders in de provincie. Ook zou de provincie graag willen weten wat er gaat gebeuren na drie jaar.

 

In elk geval is de provincie Groningen nog steeds wel zeer te spreken over de compensatiemaatregelen ter waarde van 1,2 miljard euro voor de komende twintig jaar.

 

‘Dat leidt er echt toe dat Groningen nu ook meer lusten gaat krijgen, en niet alleen de lasten’, zo betoogde de Groningse commissaris.