nieuws

30 jan 2002, 00:12

Provincie vreest vertraging opknapbeurt zuidelijke ringweg

Gedeputeerde Tonnis Musschenga (CDA) van verkeer en vervoer vreest dat er vertragingen kunnen gaan ontstaan bij de opknapbeurt van de zuidelijke ringweg rond Groningen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Dat komt volgens de gedeputeerde omdat Rijkswaterstaat de enorme klus nog niet heeft kunnen aanbesteden. In het ergste geval beginnen de werkzaamheden dan pas na de bouwvak en heeft het Groningse verkeer daar dan aanzienlijk meer hinder van. Volgens gedeputeerde Musschenga is de aanbesteding van de klus, die grote invloed heeft op de bereikbaarheid van Groningen, in principe rond. Maar aannemers die het niet zijn geworden zijn tegen de gunning aan de concurrentie in beroep gegaan. Nu moet die beroepszaak worden afgewacht voordat de aanbesteding definitief is geworden.
‘Dat zou kunnen betekenen dat het meeste werk niet in de bouwvak begint, maar mogelijk pas in september of oktober. Dat zou buitengewoon vervelend zijn. Want we hadden er juist alles op ingezet dat veel van het werk in de zomermaanden zou kunnen gebeuren’, aldus Musschenga. Maar er is nog wel steeds kans dat de aanbesteding toch op tijd rond komt. In dat geval kunnen de werkzaamheden nog juist op tijd beginnen.