Nieuws

Provincie stimuleert sporten met beperking met nieuwe subsidie

Aanbieders van sport- en beweegactiviteiten kunnen gebruik maken van een nieuwe subsidie voor het aanschaffen van sportmaterialen voor mensen met een beperking. Dat laat de provincie Groningen weten. Met de subsidie wil de provincie mensen met een beperking meer mogelijkheden geven om te sporten.


Leestijd: 1 minuut

De provincie stelt een bedrag van in totaal 20.000 euro beschikbaar. Zorginstellingen, stichtingen en aanbieders van sport- en beweegactiviteiten komen hiervoor in aanmerking, mits ze structureel activiteiten aanbieden aan leden met een beperking. Het gaat om een incidentele subsidie. Aanvragers kunnen maximaal de helft van de kosten van de sportmaterialen vergoed krijgen en er geldt een maximumbedrag van 4000 euro per instelling.

Laagdrempelig

Met de subsidie wil de provincie de sportmogelijkheden voor mensen met een beperking bevorderen. Volgens de provincie zijn aangepaste sportmaterialen duur, en worden er voor de doelgroep veel minder sportieve activiteiten aangeboden. Volgens Bram Schmaal, gedeputeerde Sport, is er bij deze doelgroep veel gezondheidswinst te behalen. “Met deze regeling willen we sporten toegankelijk en laagdrempelig maken.”