nieuws

27 mei 2002, 00:12

Provincie steunt Heemtuin Muntendam met 45.000,- euro

De provincie Groningen heeft besloten een subsidie van 45.000 euro beschikbaar te stellen voor de Heemtuin in Muntendam. Deze wil onder meer een prehistorische route voor scholieren in het leven roepen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Volgens het provinciebestuur is die tuin van groot belang voor de verdere ontwikkeling van het toerisme in het Oldambt en Westerwolde. Volgens de provincie heeft de Heemtuin de afgelopen maanden een veelbelovend project ontwikkeld. Door de realisering daarvan verwacht de Heemtuin op termijn een veel breder publiek te kunnen bereiken.
De Heemtuin wil meer een ‘buitenlokaal’ in de natuur voor alle basisscholen. Ook moeten er webcams komen waarmee in de natuur natuurverschijnselen gevolgd kunnen worden. De bloei van orchideeen, het broeden van de mees, de ontwikkeling van de groene kikker kunnen de scholieren dan via de computer op school bestuderen. Ook wil de Heemtuin een wandelroute voor scholieren ontwikkelen die verschillende natuurgebieden aan elkaar knoopt. De route moet zo worden ontworpen dat deze zeer avontuurlijk is en dat het een prestatie is om de route te hebben 'gedaan'. Het moet een mix worden van het 'Pieterpad' en outdoor eventing.
Verder werkt de Heemtuin aan een ‘prehistorie-route’’die leidt langs plaatsen waar in de prehistorie mensen hebben gewoond. Onderzocht zal worden of het opzetten van een prehistorische bouwplaats mogelijk is, zo zou het leven van de jagers- voedselverzamelaars zichtbaar gemaakt kunnen worden.