nieuws

05 jan 2003, 00:12

Provincie steekt 1,7 miljoen in Oost-Groningse vaarverbindingen

De provincie Groningen stelt ruim 1,7 miljoen euro beschikbaar voor het aanleggen van de vaarverbindingen tussen het Zuidlaardermeer en Oost-Groningen. Dat heeft het college van Gedeputeerde Staten (GS) dinsdag besloten.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Ook heeft het college besloten jaarlijks ruim 36 duizend euro bij te dragen aan de exploitatiekosten, zoals onderhoudskosten en brugbedieningslasten. Volgens GS vormen vaarverbindingen tussen het Zuidlaardermeer en het Oost-Groninger vaarcircuit een van de belangrijkste ontbrekende schakels in het vaargebied van Noord-Nederland en Noord-Duitsland.
De vaarverbindingen komen centraal in het vaargebied van Groningen en Noord-Nederland te liggen. Het project zal naar schatting op termijn zo’n tachtig structurele arbeidsplaatsen opleveren. Daarvoor moet de financiering van het project eerst wel rond komen. De totale kosten bedragen circa 18,4 miljoen euro; de verwachting luidt dat ook de gemeenten Hoogezand-Sappemeer, Veendam, Aa en Hunze, het waterschap Hunze en Aa’s en de provincie Drenthe bijdragen zullen leveren.