nieuws

11 apr 2002, 00:12

Provincie pakt brug Zuidhorn en Gaarkeukensluis aan

Gelijktijdig met de bouw van een nieuwe spoorbrug over het Van Starkenborghkanaal in Groningen gaat de provincie Groningen vanaf donderdag 25 april nog twee bruggen aanpakken.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Omdat de scheepvaart toch al is gestremd, voert de Provincie Groningen in dezelfde periode nog twee onderhoudswerken uit op het Van Starkenborghkanaal. Dit betreft onderhoud aan het bewegingsmechanisme van de hefbrug te Zuidhorn en het vervangen van de sluisdeuren van de sluis te Gaarkeuken. Schepen worden in deze periode geparkeerd bij Gaarkeuken en de Oostersluis.
Stremmingen wegverkeer
Vanaf woensdagnacht 24 april tot maandagochtend 29 april is de Winsumerweg te Groningen (N361) gestremd ter plaatse van de spoorlijn Groningen-Sauwerd. Het autoverkeer wordt via Bedum - Onderdendam - Winsum omgeleid. Fietsers vanuit Winsum richting Groningen/Paddepoelsterbrug worden niet omgeleid; fietsverkeer richting Groningen-Noorderhoogebrug wordt omgeleid via de Woldijk/Koningslaagte. Vanaf donderdagavond 25 april tot maandagochtend 29 april is ook de Rijksstraatweg te Zuidhorn (N355), ter plaatse van de brug over het Van Starkenborghkanaal gestremd. Voor (brom)fietsverkeer en voetgangers wordt een speciale voorziening getroffen om toch via de brug het kanaal te kunnen oversteken.