nieuws

13 feb 2002, 00:12

Provincie ‘onschuldig’ aan subsidiefraude Groningen Seaports

De provincie Groningen voelt zich niet schuldig aan eventuele malversaties rond subsidies van Groningen Seaports. Die mogelijke fraude bestaat er uit dat vanuit Groningen Seaports opnieuw subsidie werd aangevraagd voor een zaak waar bij een andere overheidsinstelling eerder al subsidie voor was verkregen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Dat blijk, zegt de provincie, uit en eigen, intern onderzoek. Volgens Commissaris der Koningin Alders was de provincie Groningen in eerste instantie wel actief betrokken bij het opstellen van subsidieaanvragen voor projecten in de Eemshaven. ‘Maar in de fase waarin de fouten zijn gemaakt, de uitvoeringsfase, had de provincie Groningen slechts een zeer beperkte, passieve rol. De provincie was bij het opstellen van kostenoverzichten en eindafrekeningen op geen enkele wijze betrokken, noch op de hoogte’, aldus het provinciebestuur.
Over de subsidie-fraude bij Groningen Seaports is het laatste woord nog niet gezegd. Het wachten is nu op de uitslag van onderzoeken van twee onafhankelijke accountantsbureaus.