nieuws

14 jul 2000, 00:12

Provincie helpt langdurig werklozen aan baan in IT-sector

Door een project van de provincie Groningen hebben 84 langdurig werklozen een baan in de IT-sector gekregen. Gedeputeerde J. Boertjens spreekt van een goed resultaat. De bedoeling was om honderd mensen aan een baan te helpen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het project is in nauwe samenwerking met het bedrijfsleven en het onderwijs uitgevoerd. Het Noorderpoortcollege verzorgde de opleidingen en het commerciële bemiddelingsbureau Computerij Onderwijs B.V. bracht de deelnemers vervolgens in contact met bedrijven.
De provincie gaf slechts 55.000 gulden uit aan het project. Het Groninger bedrijfsleven gaf een subsidie van bijna vijf ton en het Europees Sociaal Fonds deed met 1,7 miljoen gulden de grootste duit in het zakje.
De deelnemers hadden verschillende opleidingen achter de rug, variërend van VBO tot WO. Na een geslaagde sollicitatie werd de kennis van de kandidaat onder de loep genomen. Sommigen mochten direct doorstromen naar de opleiding, anderen moesten eerst meedoen aan een voortraject.
De volgende lichting IT’ers wordt op dit moment al klaargestoomd voor de arbeidsmarkt. Dit project is nog groter: volgens plan hebben 220 langdurig werklozen straks een baan in IT-sector.