nieuws

10 nov 2011, 09:09

Provincie Groningen dreigt Stad opnieuw 35 miljoen euro te onthouden

De fractie van de VVD in Provinciale Staten van Groningen voelt er niets voor om 35 miljoen euro beschikbaar te stellen aan de gemeente Groningen. Voor dit bedrag zou de provincie Groningen aandelen van Enexis van de stad willen overnemen. Ook het CDA in Provinciale Staten voelt daar niets voor. CDA-fractievoorzitter Patrick Brouns schrijft vandaag in ons blog op Financieel Groningen dat de stad Groningen ‘aan de rand van de financiële afgrond’ is komen te staan, maar dat de verkoop van het ‘tafelzilver’ niets zal helpen.

www.fgblog.nl

 

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Eerder al waren er problemen tussen Stad en Ommeland over 35 miljoen euro voor het Groninger Forum. Daar heeft de provincie uiteindelijk wel mee ingestemd. Nu gaat het opnieuw om 35 miljoen euro, maar het gaat dus om aandelen van Enexis, die de stad wil overnemen: niet alleen van Groningen maar ook van andere Groningse gemeenten.

Groningen wil op dat aanbod ingaan en dat geld graag besteden aan infrastructurele projecten, zoals de tram. CDA fractievoorzitter Patrick Brouns is het daar volstrekt niet mee eens. In een spottende blog klimt hij zogenaamd in de rol van wethouder Karin Dekker en laat weten dat de stad aan de financiële afgrond komt te staan.

 “Het moet ons van het hart dat wij de stad aan het perspectief van een financiële afgrond hebben gebracht. En het moge duidelijk zijn, niet door tegenvallers, onverwachte situaties waar we niets aan konden doen of door calamiteiten, maar door een welbewust beleid waar wij met volle overtuiging voor hebben gekozen. ‘

‘We passen ons graag een broek aan die te groot is, niet voor niets gaan we tegelijk aan de slag met de zuidelijke ringweg, de spoorlijn naar Heerenveen, grootschalige woningbouw in Meerstad (ook al is het woningaanbod vele malen groter dan de vraag), het Forum, de kabelbaan en de regiotram. En we zouden nog wel veel meer willen oppakken.” aldus een nep-Karin Dekker in het blog van Patrick Brouns.

www.fgblog.nl