nieuws

16 dec 2001, 00:12

Provincie Groningen 41 ongelukken door gladheid; drie gewonden

Bij de Regiopolitie Groningen zijn zaterdagmorgen in totaal 41 meldingen binnen gekomen van ongelukken ten gevolgde van de gladheid. Daarbij zijn drie mensen licht gewond geraakt. Na zaterdagmorgen omstreeks negen uur nam het aantal meldingen van ongelukken sterk af.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De ongelukken werden veroorzaakt door de gladheid ten gevolge van ijzel. De meldingen van de ongelukken kwamen bij de politie binnen van zaterdagmorgen vijf uur tot omstreeks negen uur.
Bij slechts drie ongevallen liepen mensen letsel op. Een fietsster, die door de gladheid kwam te vallen aan de Talmaweg in Uithuizen, werd met beenletsel naar een ziekenhuis gebracht. Bij een verkeersongeval op de A7 bij Leek, waarbij vier auto’s betrokken waren, raakte een vrouw licht gewond. Op de Weg der Verenigde Naties in Groningen liep een automobilist eveneens licht letsel op nadat hij tegen een vangrail belandde als gevolg van een botsing met een andere auto. Verschillende auto’s raakten zo zwaar beschadigd dat ze door een bergingsbedrijf moesten worden afgesleept. De Weg der Verenigde Naties in Groningen is in verband met een aanrijding korte tijd afgesloten geweest.