nieuws

28 mrt 2012, 10:10

Provincie claimt miljoenen van bouwbedrijven Blauwestad

De provincie Groningen legt bij bouwbedrijven BAM en Ballast Nedam een megaclaim neer omdat zij afspraken rond de afwikkeling van het bouwproject Blauwestad niet zijn nagekomen. De schadeclaim kan oplopen tot enkele tientallen miljoenen euro’s, zo maakte de provincie Groningen woensdag bekend.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De twee bedrijven besloten zich in 2007 terug te trekken uit het bouwproject in Oost-Groningen. BAM en Ballast Nedam zouden daarna 200 kavels van de provincie kopen, maar dat is niet gebeurd. In plaats van verplichte afname van de kavels eist de provincie nu schadevergoeding.

Een externe specialist moet nog de precieze hoogte van het bedrag bepalen. Als de bedrijven niet binnen twee weken op de eis reageren, neemt de provincie gerechtelijke stappen.

Het project Blauwestad ging in 2004 van start met de bedoeling om 1500 kavels rondom een aangelegd meer te verkopen. Het project mikte vooral op rijke westerlingen en moest leiden tot een economische impuls voor Oost-Groningen. Sinds 2005 zijn in totaal 190 kavels verkocht, terwijl werd gerekend op de verkoop van 150 kavels per jaar.