nieuws

09 okt 2011, 13:01

Prostituee in Groningen mishandelt agent

Een 25-jarige prostituee uit Friesland is gisteravond in Groningen aangehouden op verdenking van mishandeling van een agent.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De politie heeft zaterdagavond op de Bornholmstraat in Groningen een 25-jarige vrouw uit Leeuwarden aangehouden voor mishandeling. Politieagenten controleerden de vrouw op een parkeerplaats bij de tippelzone. Daar de prostituee een onbekende was, wilden de dienders haar identiteitsbewijs zien. De Friezin wilde hier ondanks meerdere verzoeken en uitleg niet aan meewerken. Hierop werd zij aangehouden.

Toen de agent de vrouwen wilden boeien, wist zij met haar nagels één van de agenten te krabben. Hierdoor ontstonden enkele bloedende wondjes op de hand van de agent. De verdachte werd met gepast geweld in de boeien geslagen en naar het politiebureau gebracht. Zij mocht na het afleggen van een verklaring het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op voor de mishandeling en het verzet. Ook krijgt de prostituee een bekeuring omdat zij geen identiteitsbewijs heeft getoond.