nieuws

15 jan 2003, 00:12

Projectgroep Grote Markt bestudeert tot 28 januari alle inzendingen

De projectgroep Grote Markt heeft ruim de tijd gekregen om alle suggesties voor een nieuwe Grote Markt oostzijde serieus te bestuderen. Tot 28 januari om precies te zijn. De komende weken is de projectgroep bezig met het rubriceren van de ingeleverde ideeën. Dat is zinvol omdat veel plannen raakvlakken hebben, ook al verschillen ze in uiterlijk.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Op 28 januari kunnen de inzenders hun plan persoonlijk komen toelichten aan de leden van het Grote Markt Forum en de gemeenteraad. In februari moet het Forum dan bepalen welke suggesties eventueel meegenomen kunnen worden in de volksraadpleging. Dat zal wel een lastige afweging worden voor het Forum. Maar om het het Forum wat gemakkelijker te maken zal de projectgroep plannen die veel met elkaar gemeen hebben indelen in rubrieken, zodat het Forum gemakkelijker kan oordelen. Mocht het Forum er in een eerste vergadering niet uitkomen, dan volgt er een tweede bijeen komt.
In elk geval moet er voor mei een uitspraak van het Forum liggen. Die maand zal de gemeenteraad namelijk de plannen – vermoedelijk vier - moeten selecteren uit de ideeën die door het Forum zijn geselecteerd. Deze worden dan uiteindelijk de inzet van de volksraadpleging van oktober.