nieuws

16 jul 2001, 00:12

Proef mobiel parkeren lijkt succes

De proef met het mobiel parkeren, waarbij je parkeergeld betaalt via je GSM, lijkt een succes te zijn. Dat meldt de Cityscoop, het nieuwsbulletin van de Groningen City Club.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Een van de deelnemende makelaars is Merijn Vos van Largo Ebens; hij is zeer te spreken over de nieuwe manier van betalen. “Ik vind het echt een super systeem. Je rijdt naar je afspraak, zoekt een plekje, belt een nummer en klaar. Voorheen moest je eerst zo’n parkeermeter zoeken en kleingeld bij je hebben. Dit is veel gemakkelijker,” aldus de enthousiaste makelaar.
Wie gebruik wil maken van het mobiel parkeren, moet zich eerst aanmelden bij de ontwikkelaar van het systeem, firma Parkline. Na aanmelding ontvangt de parkeerder een chipkaart en een plattegrond van de parkeerzones.
Als de houder ergens parkeert en moet betalen, belt hij een centraal nummer en toets de zone in waar hij geparkeerd staat. Bij vertrek moet de houder een vertrekcode intoetsen. Voor dit systeem geldt dezelfde maximale parkeerduur als bij gewoon betalen.