nieuws

16 mrt 2010, 13:01

Prinses Laurentien spreekt in Groningen over aanpak laaggeletterdheid

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Laurentien spreekt zaterdagmiddag 27 maart in de Martinikerk te Groningen, als voorzitter van Stichting Lezen & Schrijven, op een symposium met als thema Laaggeletterdheid in Nederland. Het symposium is onderdeel van de Dag van de Letters, een initiatief van de Rotary Bel Campo Groningen in samenwerking met UNICEF Nederland. De dag staat in het teken van laaggeletterdheid in Nederland en analfabetisme in de wereld.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Tijdens het symposium houdt schrijfster Yvonne Kroonenberg een lezing en leidt presentatrice Diewertje Blok een rondetafelgesprek waar gediscussieerd wordt over de aanpak van lees- en schrijfproblemen. Daarnaast wordt een prijs uitgereikt aan een project of instelling die op een originele manier heeft bijgedragen aan het terugdringen van laaggeletterdheid.
Prinses Laurentien is sinds maart 2009 Unesco’s Speciaal Gezant Geletterdheid voor Ontwikkeling voor Unesco en zet zich in deze functie in voor de problematiek van laaggeletterdheid wereldwijd. Ze vraagt aandacht voor het belang van een allesomvattende aanpak van laaggeletterdheid in relatie tot bijvoorbeeld gezondheid, vrouwenemancipatie en armoedebestrijding. In Nederland brengt de Prinses als voorzitter van de Stichting Lezen & Schrijven het belang van de brede aanpak van laaggeletterdheid onder de aandacht.