nieuws

12 dec 2001, 00:12

Prinsentheater toont ‘Tramlijn die Verlangen heet’

In het Prinsentheater in Groningen kunnen theaterliefhebbers zondagmiddag 16 december genieten van een voorstelling van de wereldberoemde toneelschrijver Tennessee Williams.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

STAAT speelt ‘Tramlijn die Verlangen heet’ op 16 december om 15.00 uur in het Prinsentheater in Groningen. Het betreft een klassiek stuk van de Amerikaanse toneelschrijver Tennessee Williams. In deze voorstelling maakt het publiek kennis met Blanche Dubois. Na een reeks dramatische gebeurtenissen ziet zij zich gedwongen haar geboorteplaats te verlaten. Zij gaat op zoek naar geborgenheid, rust, troost en vooral zichzelf. Blanche stapt op de Tramlijn die Verlangen heet om bij haar jongere zus Stella in te trekken. De wereld die zij aantreft blijkt echter zeer in tegenspraak met haar verwachtingen. Stella, getrouwd met de Poolse immigrant Stanly Kowalski, gaat volledig op in de sfeer van primaire emoties en broeierige begeerte die in deze arme buurt vol levendigheid zindert. Blanche is niet in staat zich aan te passen en probeert haar zus ervan te overtuigen dat ze moet breken met haar huwelijk. Hierdoor raakt het bestaan van alle partijen steeds verder ontwricht.
‘Tramlijn die Verlangen heet’ is geselecteerd voor het Landelijk Circuit. Het Landelijk Circuit wordt georganiseerd door Theaterwerk NL, de landelijke organisatie voor ontwikkeling en ondersteuning van het amateurtheater in Nederland, in samenwerking met theaters in het land. Het Landelijk Circuit presenteert theaterprodukties die uitnodigen tot gesprek en discussie over de inhoud van theater. Na afloop van de voorstelling is er een gesprek met de makers onder leiding van de Provinciaal Theateradviseur, Ben Smit. Voorstelling STAAT speelt ‘Tramlijn die Verlangen heet’ Datum Zondag 16 december 2001 Aanvang 15.00 uur Entree ƒ 13,25 (met stadjerspas ƒ 11,00 of gratis met couponnr. 28)