nieuws

13 okt 2009, 15:03

Primeur met Windows 7 in piepklein Gronings dorp Zevenhuizen

Is Groningen innovatief of niet? Zelfs in het kleine dorp Zevenhuizen in het Westerkwartier in Groningen lopen ze voorop ! Zevenhuizen heeft namelijk de landelijke primeur met het gebruik van Windows 7, zo meldt ons Microsoft. Aanstaande zaterdag 17 oktober zijn de bewoners van Zevenhuizen (gemeente Leek) de eerste consumenten in Nederland die met het nieuwe besturingssysteem aan de slag gaan. Vanaf die dag krijgen 777 bewoners de mogelijkheid om gratis over te stappen op Windows 7.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Op 22 oktober is het nieuwe besturingssysteem Windows 7 van Microsoft wereldwijd voor de consument beschikbaar. De testversie van Windows 7 is de afgelopen maanden al door veel mensen gebruikt en er is al veel over geschreven.
Na een feestelijk aftrap door burgemeester Berend Hoekstra en Theo Rinsema, algemeen directeur van Microsoft Nederland, waarbij de eerste zeven bewoners ‘overgaan’, trekt een karavaan het dorp in om Windows 7 te installeren of hulp te bieden bij de installatie. De bewoners kunnen dan zelf ervaren hoe Windows 7 voor hen werkt. Deze actie is in Nederland alleen en exclusief voor de bewoners van Zevenhuizen.