nieuws

15 jan 2002, 00:12

Preview International Film Festival Rotterdam in Groningen (18 jan)

Filmcentrum Poelestraat presenteert vrijdagavond 18 januari a.s. om 19.30 uur de Thaise film Tears of the black tiger van Wisit Sasanatieng. Het is een voorproefje van het International Film Festival Rotterdam in Groningen dat dit jaar plaatsvindt van donderdag 31 januari t/m zondag 3 februari in Filmcentrum Poelestaat, het Grand Theatre en Vera, centrum voor popcultuur.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

In Tears of the black tiger worden alle clichés van Hollywoodmelodrama en spaghettiwestern -voorzien van een vet Thais sausje – over het scherm uitgesmeerd. En dat in kleuren die een kameleon hoofdpijn zouden bezorgen. Rumpoey is een rijke stadse die valt voor de arme plattelandsjongen Dum. Wanneer Dum zich aansluit bij een bende en Rumpoey geschaakt wordt door de plaatselijke politiecommandant zet dat een spiraal van geweld in beweging waarbij het bloed in vele kleuren van het doek spettert. Nog het best te omschrijven als een met akelig veel plezier gemaakte Peter Jackson versie van Crouching tiger, hidden dragon. Wisit Sasanatieng, Thailand 2000, kleur, 104 minuten
Het volledige programma van het International Film Festival Rotterdam in Groningen verschijnt medio januari op internet: www.liga68.nl, en in een speciale bijlage van De Volkskrant op donderdag 17 januari a.s. Voor reserveringen kunt u bellen met Filmcentrum Poelestraat, telefoon 050-3120433 Het International Film Festival Rotterdam in Groningen wordt gesponsord door Grolsch, De Volkskrant, Provision, Pentascope en Statement.