nieuws

06 jan 2003, 00:12

Preview International Film Festival Rotterdam in Groningen (10 jan)

Images presenteert vrijdagavond 10 januari a.s. om 20.00 uur de film Satin Rouge van Raja Amari. Het is een voorproefje van het International Film Festival Rotterdam in Groningen dat dit jaar plaatsvindt van donderdag 30 januari t/m zondag 2 februari in Images, het Grand Theatre en Vera.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Satin rouge, de Dirty Dancing van het buikdansen, gaat over weduwe Lilia, naaister in Tunis. Ze slijt haar dagen met huishoudelijk werk, televisie kijken en het opvoeden van haar tienerdochter Salma. Op zekere dag zoekt ze Salma op tijdens haar lessen in de dansschool. Voor Lilia begint daarmee een nieuw leven. Een zoektocht leidt haar naar het hart van het Tunesische nachtleven. Lilia wordt omgetoverd van keurig nette en bedeesde huisvrouw tot een sensuele buikdanseres. Elegant debuut van regisseuse Amari met geweldige danssc√®nes en opzwepende muziek. Raja Amari, Frankrijk / Tunesi√ę 2002, kleur 100 minuten.
Het volledige programma van het International Film Festival Rotterdam in Groningen verschijnt medio januari op internet: www.images.nu