nieuws

19 jan 2010, 21:09

Presentatie “Schnitgerhuis”: Nieuwe oude monumenten voor Groningen

Volgende week zaterdag 30 januari a.s. organiseert Hanzevast een informatiemiddag over en in het “Schnitgerhuis” Ubbo Emmiussingel 19-21 te Groningen. Tijdens deze bijeenkomst worden geïnteresseerden geïnformeerd over de historie van dit in Neo-maniëristische stijl opgerichte pand aan de toen nieuwe “Singels” van Groningen. Bouwers, bewoners en omgeving zijn onderwerp van de presentaties. Ook over het leven en werk van de uit Oldenburg afkomstige architect Gerhard Schnitger wordt uitgebreid verhaald. Meerdere panden in Groningen blijken van de hand van deze ook in eigen land zeer succesvolle ontwerper. Naast prestigieuze opdrachten in Groningen, accepteerde hij opdrachten tot in Berlijn, waaronder het ontwerp van het Deutsches Theater Berlin. Tevens wordt gelegenheid geboden voor

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

een bezichtiging van het interieur.
Liefhebbers van oude Groninger cultuur en historie komen daarbij royaal aan hun trekken, aangezien bij de bouw in 1883 gebruik is gemaakt van materiaal, afkomstig uit oude gesloopte Groninger borgen. Met name de oude haardstukken zijn indrukwekkend.

Deze bijeenkomst is de start van een serie presentaties die Hanzevast organiseert over historisch en/of architectonisch interessante gebouwen uit haar portefeuille, met de bedoeling om deze panden en hun historie bekend te maken. Een groot deel van de Hanzevast portefeuille bestaat uit karakteristieke gebouwen, die vanwege, historie, ontwerp, ligging of materiaalgebruik de kwalificatie duurzaam dragen. Vanaf 15.30 zijn de gasten van harte welkom voor een informatieve “aangeklede borrel”.