nieuws

10 jan 2002, 00:12

Pre-release nieuwe demoCD van Noon via Vitaminic.nl

Tijdens Eurosonic (11 januari, Groningen) zal de Groningse band Noon haar nieuwe demoCD presenteren tijdens een optreden in De Troubadour. De demoCD heet ‘(things are) Looking Up’ en laat duidelijk horen dat Noon niet voor niets tijdens Eurosonic op het podium staat dat gereserveerd is voor de beste bands die Groningen momenteel te bieden heeft. Speciaal voor de gelegenheid is de demoCD voorzien van een bonustrack.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

In een unieke samenwerking met Nederlands bekendste muziek-site Vitaminic.nl zal in de weken voorafgaand aan Eurosonic een pre-release van de nieuwe demoCD plaatsvinden. Vanaf 18 december 2001 zal iedere week een nummer van de nieuwe demoCD te beluisteren en te downloaden zijn vanaf http://www.vitaminic.nl. Het eerste nummer dat op deze manier gepresenteerd zal worden is ‘Michelle’, een vrolijk, ska-achtig liedje met een solide rock-fundament.
Vitaminic.nl zal op haar web-site extra aandacht geven aan Noon. Voor alle fans de ideale manier om thuis alvast de teksten uit het hoofd te leren zodat luid meegezongen kan worden tijdens het optreden! Ook ouder materiaal van Noon is via Vitaminic.nl te beluisteren en op CD te bestellen.
Dat je op rock-fundamenten ook een vrolijk ska-achtig deuntje kunt bouwen bewijst de Groninger formatie Noon. Vier jongens in een klassieke opstelling laten horen dat je uit verschillende keukens iets lekkers kunt halen om vervolgens zelf het menu samen te stellen. Noon speelt stevige rockstampers, onbezorgde “zomerhitjes” en onvervalste ballads. Wat deze rijkdom aan invloeden bij elkaar houdt is, naast de herkenbare sound, de wil en het vermogen om gedegen en pakkende nummers te schrijven. De band begon in 1998 en heeft in de afgelopen jaren haar kwaliteiten flink aangescherpt. In januari komt de derde demo ‘(things are) Looking Up’ uit. De nummers op deze CD tonen aan dat Noon klaar is voor “het grotere werk”. De band begint 2002 in ieder geval goed door op Eurosonic in Groningen (11 januari) haar nieuwste nummers te laten horen aan een breed publiek. Meer informatie over Noon is te vinden op hun website: http://listen.to/noon.