nieuws

06 mrt 2003, 00:12

Prachtig drieluik over Trojaanse oorlog in Groningen (vrijdag 7 maart)

Op vrijdag 7 maart speelt Het Gezelschap de ‘Troje Trilogie’ van Koos Terpstra om 20.30 uur in het Prinsentheater, Noorderbuitensingel 11 in Groningen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

In een prachtig drieluik over de Trojaanse Oorlog weet Koos Terpstra in alledaagse taal het dramatische verhaal van Andromache neer te zetten. Andromache, de vrouw van Hector, held van de Trojanen is een overlever. Tomeloos verliefd en fel komt ze op voor haar liefde en probeert ze met man en macht hem ervan te weerhouden ten strijde te gaan. Geen zwaar drama, maar een toegankelijke en amusante voorstelling. Eenvoudige en swingende ingrediënten zorgen ervoor dat de voorstelling raakt waar hij raken kan. De oorspronkelijke vier uur durende tekst is teruggebracht tot een vlijmscherpe en lichtvoetige vertelling van 1,5 uur. De pers over deze voorstelling: (..) een voorstelling van grote kracht met een uiterst geraffineerde vormgeving. In 1995 ontving Koos Terpstra De Taalunie Toneelschrijfprijs voor deze prachtige trilogie. Regie: Lyda Tijsen, dramarutgie: Annemieke Bot, spel: Sandra Pater, Henk Dekker, Francinde van Bentum, Mark Zijlstra, Anja Prins, Marry ten Harkel, Jenny Tijtel.
Voorstelling ‘Troje Trilogie’ door Het Gezelschap Datum Vrijdag 7 maart 2003 Aanvang 20.30 uur Entree Entree € 7 euro, met korting 6 euro