Nieuws

Postharmonie behaalt tijdens concours in Drachten 1e prijs in hoogste afdeling

Zaterdag heeft Gruno’s TNT Postharmonie Groningen onder leiding van dirigent Peter Kleine Schaars met 85,42 punten een eerste prijs behaald op het concertconcours in De Lawei te Drachten. Het concours werd georganiseerd door de twee landelijke muziekbonden NFCM en KNFM. De Postharmonie kwam uit in de hoogste afdeling, de 1e divisie (vroeger Vaandelafdeling geheten). Zaterdag heeft Gruno’s TNT Postharmonie Groningen onder leiding van dirigent Peter Kleine Schaars met 85,42 punten een eerste prijs behaald op het concertconcours in De Lawei te Drachten. Het concours werd georganiseerd door de twee landelijke muziekbonden NFCM en KNFM. De Postharmonie kwam uit in de hoogste afdeling, de 1e divisie (vroeger Vaandelafdeling geheten). Zaterdag heeft Gruno’s TNT Postharmonie Groningen onder leiding van dirigent Peter Kleine Schaars met 85,42 punten een eerste prijs behaald op het concertconcours in De Lawei te Drachten. Het concours werd georganiseerd door de twee landelijke muziekbonden NFCM en KNFM. De Postharmonie kwam uit in de hoogste afdeling, de 1e divisie (vroeger Vaandelafdeling geheten).


Leestijd: 1 minuut

Het uit 75 leden bestaande harmonieorkest speelde als inspeelwerk ‘David of the White Rock’ van Philip Sparke. Hierna werden twee concourswerken gespeeld: ‘Sidus’ van Thomas Doss. De jury waardeerde dit met 86,67 punten en schreef hierover de volgende zaken “stijlvolle uitvoering, alles mooi hoorbaar en spanningsvol”, “mooie orkestklank en klankkleur” en “mooie uitvoering van dit werk door goed klinkend orkest met aandacht voor juiste balans en klank en goed uitgewerkt. Mooi gedaan”.

Het tweede concourswerk wat ‘An American in Paris’ van George Gershwin (arrangement Mari van Gils). Dit werd door de jury met 84,17 punten beoordeeld. Zij schreven hierover “een knappe uitvoering”, “veel complimenten voor de uitvoering van dit pittig arrangement”, “proficiat met deze uitvoering”.

Na een maandenlange intensieve voorbereiding is de Postharmonie blij met dit behaalde resultaat. Het orkest kan zich nu gaan voorbereiden op het galaconcert in de grote zaal van de Oosterpoort op zaterdag 20 maart 2010.

Groningers die de Postharmonie eerder willen feliciteren met het behaalde resultaat hebben hiervoor gelegenheid tijdens de sinterklaasintocht in de Groninger binnenstad op 21 november. Hier verzorgt de Postharmonie traditiegetrouw de muzikale omlijsting.

Omrop Fryslan heeft opnames van het concours gemaakt ten behoeve van het radio programma Musyk Maskelien.