nieuws

12 jan 2003, 00:12

Positie burgemeester Haaksman in Groningse media ter discussie gesteld

Bijna tweederde van de inwoners van Delfzijl vindt dat burgemeester E. Haaksman van deze gemeente moet opstappen. Dat blijkt uit een enquête onder 405 inwoners van Delfzijl door onderzoeksbureau CCG in opdracht van het Dagblad van het Noorden. Radio Noord citeert vanmiddag raadsleden in Delfzijl die vinden dat burgemeester Haaksman indirect verantwoordelijk is voor de vele politieke relletjes in de afgelopen jaren in Delfzijl. Hij zou tekort schieten in zijn functie als regisseur.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het dalend vertrouwen in Haaksman is het gevolg van een roerige periode in de raad van Delfzijl. Eerder deze week trad wethouder Koning af nadat bekend werd dat zij maandelijks 300 euro betaalde aan raadslid A. Bruininck. Ook zou de ex-wethouder zijn aangerand door het raadslid. Haaksman heeft van beide zaken aangifte gedaan bij justitie.
64 Procent van de ondervraagden geeft aan in Haaksman geen goede burgemeester van Delfzijl te zien. Een ruime meerderheid, 80 procent, is het bovendien eens met het besluit van Koning om af te treden. 87 Procent is van mening dat ook Bruininck zijn raadszetel moet opgeven.
Burgemeester Haaksman weigert commentaar te geven op de uitkomsten van het onderzoek.