nieuws

10 aug 2011, 15:03

Populairste namen voor baby’s in Groningen

De gemeente Groningen heeft een nieuw lijst gepresenteerd met een top-3 van populaire namen voor jongens en meisjes.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Bij de burgerlijke stand van de gemeente Groningen deden ouders in de eerste zeven maanden van 2011 19 keer aangifte van de geboorte van een zoontje met de naam Tim. Populaire meisjesnamen zijn Sanne, Julia en Lieke. Die kwamen dit jaar tot nu toe elk 13 keer voor onder de pasgeboren baby’s. Dat blijkt uit cijfers van de gemeente Groningen.

Andere populaire meisjesnamen in 2011 zijn Sophie en Eline (beide 12 keer), Isa (11 keer) en Ella, Lisa, Anna, Lotte en Lynn (allen 10 keer). Ook vond zeven keer de geboorteaangifte plaats van een Sofie. Wie Sophie en Sofie bij elkaar optelt, ziet dat deze naam in totaal dus 19 keer werd gegeven aan een nieuwe wereldburger. Daarmee is het eigenlijk de populairste meisjesnaam van dit moment.

Naast Tim zijn in Groningen ook de volgende jongensnamen in trek: Thomas (17 keer), Julian (16 keer), Lars, Robin en Jesse (15 keer), Milan en Sem (beide 14 keer), David en Finn (beide 13 keer).

In de eerste zeven maanden van vorig jaar waren Ruben en Sanne de populairste jongens- en meisjesnamen voor pasgeborenen. In 2009 gold dat voor Daan en Anna.

In totaal zagen in 2011 tot nu toe 1.332 zoontjes het levenslicht in de gemeente Groningen. De burgerlijke stand nam in de eerste zeven maanden van dit jaar 1.249 keer de aangifte van een pasgeboren dochter op. Dat is inclusief de baby’s die in het UMCG en het Martiniziekenhuis ter wereld kwamen. Een deel van de ouders daarvan woont buiten de stad. Maar ze doen, zoals de wet voorschrijft, wel aangifte in de gemeente waar hun kindje is geboren.