nieuws

27 jul 2011, 09:09

Pool Party: nieuw evenement voor 4500 studenten tijdens KEI-week Groningen

Op 18 augustus vindt in de Papiermolen Groningen de Pool Party plaats, een nieuw evenement tijdens de KEI-week. Inspelend op recente maatregelen om studenten meer op hun studie te laten focussen wil de KEI organisatie circa 4.500 nieuwe studenten juist meegeven dat ze zich op meerdere vlakken kunnen ontplooien tijdens hun studententijd. Ook Job Cohen gaat tijdens Student Politics in de KEIweek de discussie over de langstudeerdersboete aan.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Tijdens de 43e editie van de KEI-week, de grootste introductieweek voor nieuwe studenten van Nederland, is de succesformule van de afgelopen jaren ongewijzigd. KEI-lopers krijgen in vijf dagen alle informatie over onderwijs, sport, cultuur en verenigingen. Wel heeft de organisatie besloten een nieuw evenement toe te voegen, bedoeld om studenten te stimuleren de mogelijkheden aan te grijpen om zich naast de studie te ontwikkelen.


Dit gebeurt op donderdag 18 augustus tijdens de ‘Pool Party, lounge, study and swim’ . Het evenement vindt plaats in openluchtzwembad de Papiermolen en heeft een festivalsfeer. De nieuwe studenten kunnen informatie vinden over de langstudeerdersboete en workshops volgen over onder andere timemanagement, yoga, studeren in het buitenland en netwerken.


Met dit evenement speelt de organisatie van de KEI-week in op de bezuinigings maatregelen die de politiek recentelijk heeft doorgevoerd in het hoger onderwijs. Er wordt steeds meer druk gelegd op efficiënt en kort studeren. Hierdoor houden studenten geen tijd meer over om zichzelf op andere gebieden te ontplooien, bijvoorbeeld door in het buitenland te studeren, bestuurlijk actief te worden, topsport te beoefenen of vrijwilligerswerk te doen. Woensdag 17 augustus zal politicus Job Cohen naar Groningen komen om tijdens het KEI evenement Student Politics hierover te discussiëren.