nieuws

28 nov 2002, 00:12

Politieman in Groningen vanmorgen in been geschoten

Een Groningse politieman is woensdagmorgen bij een inval in een boerderij aan de Heemweg in Woldendorp in het been geschoten. De agent maakte deel uit van een arrestatieteam dat was ingezet omdat het vermoeden bestond dat er in die boerderij een hennepkwekerij was gevestigd.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Volgens een woordvoerder van de Regiopolitie Groningen maakten de leden van het team voordat ze naar binnen gingen luid en duidelijk bekend dat ze van de politie waren. Bij het naar binnen treden werd er vanuit pand dwars door de deur geschoten. Hierbij werd een lid van het arrestatieteam in het been getroffen. De inval werd doorgezet en twee personen, een 42-jarige man en een 39-jarige vrouw, werden in het pand aangehouden.
Er werd een vuurwapen in het pand aangetroffen. De politieman werd naar het ziekenhuis gebracht. In het pand werd een professionele hennepplantage aangetroffen van enkele duizenden planten. Beide verdachten zijn ingesloten voor nader onderzoek naar het schietincident en naar de hennepplantage. De hennepplantage is ontmanteld en de planten en toebehoren ter vernietiging aangeboden.