nieuws

10 aug 2012, 11:11

Politieman in Groningen schiet na bedreiging door man met mes

In de binnenstad van Groningen heeft een agent gisteravond zijn pistool moeten gebruiken nadat hij werd bedreigd door een man met een mes. Deze liet zijn mes pas vallen na het waarschuwingsschot, maar vervolgens was er toch nog pepperspray voor nodig om hem in te rekenen. De 28-jarige verdachte had kort daarvoor iemand neergestoken.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Agenten reageerden, omstreeks 19.25 uur, op een melding van een ruzie in de Kleine Butjesstraat in Groningen. Voor een portiekwoning troffen agenten een 24-jarige man uit Winschoten aan met steekverwondingen. Omdat het slachtoffer nogal bloedde ontfermden de agenten zich direct over hem. De gewonde man vertelde de agenten dat hij even daarvoor ruzie had gehad.

Waarschuwingschot


Plotseling stormde een man met een mes vanuit een woning naar buiten en ging het slachtoffer te lijf. Toen de gewapende man het slachtoffer probeerde neer te steken, zagen agenten zich genoodzaakt hun dienstwapen te trekken. Een agent loste hierbij een waarschuwingschot.

Na het schot liet de verdachte het mes vallen. Door het gebruik van pepperspray konden agenten de 28-jarige verdachte uit Groningen overmeesteren. Hij werd geboeid en overgebracht naar het politiebureau en ingesloten in het cellencomplex aan de Hooghoudtstraat

Slachtoffer

Het slachtoffer werd met steek- en snijwonden overgebracht naar het ziekenhuis. Na behandeling kon de 24-jarige Winschoter het ziekenhuis weer verlaten. Er raakte bij het geweldsincident verder niemand meer gewond. Het is voor de politie nog onduidelijk wat de aanleiding voor de ruzie is geweest. De politie stelt een onderzoek in.