nieuws

09 jul 2017, 09:09

Politiehond helpt in zoektocht autodieven

Politiehond helpt in zoektocht autodieven

De politie in Groningen heeft een 22-jarige man en 26-jarige vrouw uit Groningen aangehouden omdat zij worden verdacht van het stelen van een auto, het verlaten van de plaats van een eenzijdig ongeval en het rijden zonder rijbewijs. Een van de verdachten kon worden opgespoord met hulp van een politiehond, zo meldt de Groningse politie.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Twee agenten reden gistermorgen tijdens hun dienst op het Damsterdiep in Groningen ter hoogte van de kruising Oliemuldersweg/ Eltjo Ruggeweg, toen een personenauto hen met hoge snelheid tegemoet kwam. De agenten keerden hun auto om poolshoogte te nemen en zagen dat de auto de snelheid niet minderde en een binnenbocht nam. Even later zagen ze dat de auto op de kruising Oostersluis/Damsterdiep tegen een lantaarnpaal was gereden en daar stil stond met uitgeklapte airbags. Er kwam een hoop rook uit het auto.


Valse naam


De vrouw die uitstapte aan de passagierskant wilde niet zeggen wie ze was en wat er gebeurd was. Toen de agenten haar vroegen om haar identiteitsbewijs te laten zien, weigerde ze dat. Ze gaf een valse naam op. Het opgeven van een valse identiteit is een overtreding in het Wetboek van Strafrecht en dus werd ze aangehouden. De boete voor het opgeven van een valse identiteit bedraagt 370 euro. 

 

Aan de bestuurderskant zat niemand meer. Een passant vertelde dat er een man was weggelopen in de richting van de Florakade. Een politiehond werd ingezet om de sporen op te pakken van de weggelopen bestuurder. Uiteindelijk kwamen de agenten achter de identiteit van de vrouw door een pas die zij bij zich had. Daarna werd ook al gauw de identiteit van de man achterhaald, die thuis werd aangetroffen. Hij bleek inderdaad de bestuurder van de auto te zijn, zonder in het bezit te zijn van een rijbewijs. Beiden zijn aangehouden en voor verhoor naar het politiebureau gebracht.


Direct aangifte


De agenten zijn naar het adres gegaan, waar de auto stond ingeschreven. De eigenaar gaf aan dat zijn auto gestolen was. Hij kon direct direct aangifte doen. De auto is weggesleept. De recherche doet nog een sporenonderzoek.