nieuws

26 sep 2012, 16:04

Politiebond opent meldpunt agenten Haren

Politiebond ACP opent een meldpunt waar politiemensen die betrokken waren bij de rellen vrijdag in Haren hun verhaal kunnen doen. Volgens de ACP krijgt de bond veel signalen dat de communicatie, de bereikbaarheid en de instructies ,,niet goed genoeg’’ waren.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De bond wil ook weten of er nog andere problemen hebben gespeeld waarvan de ACP nu nog niet op de hoogte is.

De verhalen van direct betrokken collega’s moeten het beeld van wat er zich precies heeft afgespeeld, compleet maken, aldus de ACP. De informatie die via het meldpunt binnenkomt, wordt daarom vervolgens anoniem en zonder details te noemen gedeeld met de commissie onder leiding van Job Cohen, die de rellen in Haren onderzoekt.

e politiemensen die hun ervaringen aan de politiebond kwijt willen kunnen dat via de e-mail doen. Ook kunnen ze telefonisch contact met de ACP opnemen.

Burgemeester Rob Bats van Haren, politie en justitie gaven maandag aan te hopen met ,,een grondige evaluatie’’ herhaling van een nieuw fenomeen te voorkomen. De rellen ontstonden nadat duizenden jongeren zich in het dorp hadden verzameld om de verjaardag te vieren van een 16-jarig meisje. Haar uitnodiging voor een privéfeestje ging per ongeluk naar tienduizenden gebruikers van Facebook.