nieuws

13 nov 2012, 11:11

Politieauto Groningen geramd; voortvluchtigen na wilde achtervolging aangehouden

Je ziet het wel eens in Amerikaanse films: de politie die de achtervolging inzet op verdachte personen. Afgelopen nacht vond er in Groningen een vergelijkbare achtervolging plaats, waarbij uiteindelijk een politiewagen werd geramd, pepperspray werd ingezet en een laatste voorvluchtige in een berm bleek verstopt.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De Groningen politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag aan de Molenstreek in Groningen vijf inzittenden van een auto aangehouden. Agenten zagen de auto in Bedum met hoge snelheid rijden, zonder dat er richting werd aangegeven. Bij het natrekken van het kenteken, bleek het kenteken niet te horen bij het merk en type dat zij voor zich zagen.


Toen de auto richting Groningen reed, is een stopteken gegeven. De bestuurder bleef echter doorrijden, ondanks signalen met de zwaailichten.


Met hulp van een tweede politieauto kon het voertuig tot stoppen worden gebracht. Het voertuig stond in feite klem tussen twee politieauto’s. Desondanks zette de bestuurder de auto in zijn achteruit en ramde één van de politieauto’s. Vervolgens probeerden de vijf inzittenden er vandoor te gaan.


Agenten konden met behulp van pepperspray vier mannen aanhouden. De bestuurder was in eerste instantie ontkomen, maar werd later in de berm alsnog aangetroffen en aangehouden. Het vijftal is ingesloten voor nader onderzoek. De auto is in beslag genomen. In de auto werden enkele inbrekersgereedschappen aangetroffen.