nieuws

23 jan 2008, 20:08

Politieactie bij FC Groningen – NEC blijft toch (nog) beperkt

De Regiopolitie Groningen heeft woensdagavond beperkt actie gevoerd rond de wedstrijd FC Groningen – NEC. Een tachtigtal agenten deelde flyers uit met daarin een toelichting op de looneisen van de politie. Het ging daarbij om agenten die geen dienst hadden. Ingeroosterde agenten deden wel normaal hun werk. Volgens woordvoerder K. Fekkes van de actievoerende agenten was besloten om de actie publieksvriendelijk te houden en daarom is geen oproep gedaan aan de werkende collega’s het werk neer te leggen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

‘We zijn zeer tevreden dat we het publiek in de Euroborg iets over onze acties konden vertellen. We wilden het voetbalpubliek niet duperen. Maar we sluiten niet uit dat de acties zich dusdanig gaan ontwikkelen dat dat in de toekomst wel het geval is’.

Het comité van actievoerende agenten in Groningen is van plan aanstaande maandag de gehele dag actie te voeren. Ook volgende week donderdag komt de Groningse politie in actie. ‘We zullen dan alleen in actie komen voor minimale noodhulp, maar voor de rest ligt dan echt alles bij de politie stil’, aldus de woordvoerder.