nieuws

18 mrt 2010, 18:06

Politie zoekt mannen voor branden Veendam

De politie in Veendam is op zoek naar twee jongemannen in verband met de reeks branden in de stad. Dat maakte de politie donderdag bekend. De jongemannen zijn in de nacht van 7 op 8 maart gezien op het dak van een gebouw in dezelfde straat, waar vlak daarna de brand woedde die een brandweerman het leven kostte. Volgens de politie is het verdacht dat ze zich daar ophielden. Ze willen de mannen graag verhoren. De mannen zijn op het dak gezien door een getuige.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Uit de getuigenverklaring is een uitgebreid signalement opgemaakt. 

Het tweetal op het dak heeft een blanke huidskleur. Een omschrijving van beiden:

Persoon 1:

Lengte ongeveer 1,65 a 1,68 meter en droeg een donkere gewatteerde jast tot op de heupen, een donkere broek en donkere sportschoenen. Hij had op zijn hoofd een donkere baseballpet met de klep aan de zijkant.

Persoon 2:

Langer dan de eerste persoon en was kaal of had kort stekelhaar. Hij droeg een donker jack tot op de heupen, een broek met het kruis bijna tussen de knieën en mogelijk sportschoenen.

De politie doet een beroep op een ieder die meer informatie heeft over de branden om dit te melden bij de politie. Ook mensen die kort na het ontstaan van de branden foto- en/of filmmateriaal hebben gemaakt, worden verzocht contact op te nemen met de politie. Dit kan via het landelijke telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief). Mensen die anoniem over deze zaak willen spreken met de politie, kunnen dit doen door contact op te nemen met de Criminele Inlichtingen Eenheid (CIE). De CIE is voor het onderzoek bereikbaar via 06-44923562.