nieuws

27 aug 2009, 10:10

Politie zoekt Groninger die vrouwen mishandelt en spuugt

De politie in Groningen is op zoek naar een man die vrouwen aanrandt en in het gezicht spuugt.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De politie zoekt getuigen van een aanranding en een tweede incident die zondagnacht 12 juli jl. op twee locaties hebben plaatsgevonden. De politie sluit niet uit dat meer vrouwen het slachtoffer zijn geworden van deze aanrander.
Op zondag 12 juli 2009, omstreeks 05.15 uur, werd een 18-jarige vrouw vlak voor het tunneltje op de Friesestraatweg en de wijk Reitdiep aangerand en zwaar mishandeld door een man. Op de Goudlaan werd het slachtoffer al fietsend door de man ingehaald. Hij spuugde haar vervolgens in het gezicht. Het slachtoffer werd klemgereden, waarna zij van haar fiets werd getrokken. De vrouw werd hierop mishandeld.

Tweede incident
Later meldde zich een 23-jarige vrouw uit de stad. Zij maakte in dezelfde nacht een soortgelijke situatie mee. Zij fietste rond 03.00 uur over het zuidelijke fietspad van het Damsterdiep in de richting van de Oostersluis. Bij de studentencontainers fietste de vrouw een onbekende man tegemoet. Toen hij haar passeerde, spuugde de man haar in het gezicht. Het slachtoffer keek om en zag dat de man aanstalten maakte om haar achterna te gaan. De 23-jarige wist echter te ontkomen.

Herkenning na compositietekening
Toen de vrouw later de berichtgeving in de media zag over de aanranding in Vinkhuizen realiseerde het slachtoffer zich dat zij vermoedelijk met dezelfde man te maken heeft gehad. Het signalement kwam namelijk exact overeen. Ook herkende zij hem van een door de politie gemaakte compositietekening van de dader.

Signalement
De aanrander is een blanke man van ongeveer 40 a 45 jaar, lengte ongeveer 1,80-1,85 meter, forse lichaamsbouw. Hij heeft kort blond haar en lichte kleur ogen. De man droeg een opvallend gedeeltelijk geopend rood jack, donker shirt, spijkerbroek en dikke donkere schoenen.

Getuigen en mogelijk nieuwe slachtoffers
Het kan zijn dat meerdere vrouwen in dezelfde periode het slachtoffer zijn geworden van deze spugende man, maar hiervan geen melding hebben gedaan, omdat er verder niets is gebeurd. Na de tweede berichtgeving in de media over de aanranding op de Goudlaan heeft de politie nieuwe tips binnengekregen. De politie blijft op zoek naar getuigen en informatie. Getuigen of nieuwe slachtoffers kunnen zich melden via het landelijke telefoonnummer 0900-8844.
Actuele dossiersGeen dossiers aanwezig