nieuws

03 nov 2013, 11:11

Politie zoekt getuigen van mishandeling

De politie zoekt mensen die getuige zijn geweest van een mishandeling, zaterdag rond het middaguur in Groningen. Een 23-jarige vrouw uit Sauwerd werd daar bij haar keel gegrepen omdat ze een klokhuis weg had gegooid.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De vrouw fietste over het fietspad van de Oude Adorperweg van Adorp naar Groningen. Ter hoogte van het kruispunt bij het Vogelopvangcentrum wilde ze de kruising oversteken en gooide toen een klokhuis weg. Een onbekende man schreeuwde vervolgens naar de vrouw en haalde haar via de rijbaan waar auto’s rijden in en blokkeerde hierna het fietspad met zijn fiets. Hij sprak de vrouw boos aan over het weggooien van het klokhuis en greep haar bij de keel en trok aan haar sjaal. Toen de vrouw weg kom fietsen achtervolgde hij haar nog even maar vertrok uiteindelijk op zijn fiets richting Adorp.

De verdachte is een man met een licht getinte huid, normaal figuur, tussen de 30 en 40 jaar oud en ongeveer 1.70 lang, hij had kort bruin haar, donkere ogen en sprak accentloos Nederlands. De man droeg een korte zwarte fietsbroek en een blauw wielershirt met korte mouwen. Hierop stond een tekst met witte letters.

Getuigen worden opgeroepen contact op te nemen met de politie via 0900-8844.