nieuws

12 jun 2010, 13:01

Politie zet nieuwe media in bij onderzoek naar in Groningen verdwenen Michael de Vrieze

De politie zet nieuwe media in bij het onderzoek naar de verdwijning van de 45-jarige Michael de Vrieze uit het Friese Burum. De Vrieze wordt sinds zondag 11 april vermist en al wekenlang is er niets meer van hem vernomen. Zijn auto werd in de stad Groningen aangetroffen. De politie sluit een misdrijf dan ook niet uit en werkt met 25 rechercheurs aan deze zaak.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Op de Friese opsporingssite www.dadergezocht.nl is de zaak uitvoerig beschreven en voorzien van foto’s. Op zaterdag 12 juni is op www.youtube.nl/politiefryslan een opsporingsfilmpje geplaatst. De film geeft een beeld waar de heer De Vrieze voor het laatst is gezien en op welke plaatsen een onbekende man met de blauwe Ford Escort Clipper van de Burumer is gesignaleerd.

Inzet nieuwe media
De politie hoopt met de inzet van nieuwe media het publiek nog beter te kunnen bereiken en informatie los te krijgen. De periode van zondag 11 april tot en met woensdag 16 april is voor het onderzoeksteam belangrijk. De rechercheurs willen graag weten wie Michael de Vrieze na 11 april nog heeft gezien en wie er na deze datum in zijn auto gereden heeft. Ook wil het team weten of er mensen zijn die in deze periode de auto ergens hebben gezien. Kijk voor het laatste nieuws over het onderzoek op www.twitter.com/dadergezocht.

Mensen die informatie hebben over de verdwijning van de De Vrieze, worden verzocht contact op te nemen met de politie in Fryslân via 0900-8844 (lokaal tarief).