nieuws

31 jul 2002, 00:12

Politie zet helicopter in bij onderzoek lichaam Van Starkenborghkanaal

De Groningse politie heeft vanmiddag een helicopter ingezet bij het onderzoek naar het stoffelijk overschot nabij het Van Starkenborghkanaal.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Volgens woordvoerder R. Kleij van de Regiopolitie Groningen is niet uitgesloten dat het gaat om een moordzaak. ‘Daarom hebben we, meteen toen het lichaam werd gevonden, het terrein volledig afgesloten. Dit om alle mogelijke sporen veilig te stellen’. Vervolgens is een helicopter uitgezonden om het terrein te fotograferen en alles op te nemen.
Een en ander wil niet zeggen dat er sprake is van een moordzaak. ‘We houden gewoon alles opties open. Ook een ongeluk of zelfmoord sluiten we niet uit. Maar mocht het gaan om een moordzaak, dan weten we tenminste zeker dat we geen sporen verloren hebben laten gaan’.
Het lichaam werd woensdagmorgen aangetroffen. Dat gebeurde nadat een wandelaar eerst een fiets had gevonden, waar hij later bloedsporen op aantrof. Het lichaam werd vervolgens door de politie ontdekt aan de stads-kant van het kanaal, tussen de Paddepoelsterbrug en de Iepenlaan. Daarop werd het terrein meteen afgezet. Zelfs de politie weet nog steeds niet of het gaat om een man of een vrouwen. Pas in de loop van de middag wordt daarover meer bekend.