nieuws

04 apr 2012, 10:10

Politie waarschuwt voor Oost-Groninger grasmaaierdieven

De politie waarschuwt mensen in de buitengebieden van Groningen, met name in het oosten van de provincie, hun tuingereedschap veilig op te bergen. Aanleiding is een inbraak in Sellingen dinsdagnacht waarbij een bewoner een inbreker betrapte die probeerde een zitmaaier te stelen. Vorig jaar werden meerdere van dergelijke inbraken gepleegd, waarbij dieven het vooral voorzien hadden op zitgrasmaaiers.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Volgens de politie komt de diefstal van tuingereedschap vooral voor in het voorjaar omdat mensen dan weer actief in de tuin gaan werken. Vermoed wordt dat de dieven overdag de omgeving verkennen om te zien waar mensen met gazonmaaiers actief zijn. Vervolgens bekijken zij wat de mogelijkheden zijn om deze zonder al te veel problemen te stelen. Vorig jaar viel het op dat in veel gevallen het materieel gewoon van het terrein of uit niet tot slecht afgesloten schuren werd weggenomen. Vandaar de waarschuwing van de politie om voorzorgsmaatregelen te treffen.

De inbreker in Sellingen moest het met lege handen op een lopen zetten na te zijn betrapt. De eigenaar van de zitmaaier had de contactsleutels niet in het apparaat laten zitten en het daarnaast aan een ketting gelegd.