nieuws

26 jan 2012, 11:11

Politie Groningen waarschuwt voor vals geld

De politie waarschuwt voor valse biljetten van 50 euro die in omloop zijn. Afgelopen weken kreeg de politie tien meldingen uit Hoogezand van gedupeerde ondernemers en ook uit Groningen kwam een melding.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De afgelopen weken zijn vijf mensen betrapt op het betalen met de valse biljetten. Volgens de politie kopen ze vaak een goedkoop product zodat ze echte biljetten als wisselgeld krijgen.


De meldingen komen vooral van ondernemers die in een branche zitten waarbij het afrekenen snel gebeurt, zoals in drukke cafés en restaurants. Ook vindt het betalen met de valse biljetten plaats bij winkels waar het op dat moment druk aan de kassa is.

Wie er verantwoordelijk is voor het maken van de nepbiljetten is niet bekend. De valse biljetten die de politie tegen is gekomen, zijn van een andere papiersoort dan de echte biljetten. Het zilverachtige icoontje –een van de echtheidskenmerken op een echt biljet- is bij het valse biljet te duidelijk aanwezig. Ook zijn de serienummers bij de nepbiljetten te vel van kleur.