nieuws

19 jun 2012, 11:11

Politie waarschuwt voor malafide beveiligers

De Groningse politie waarschuwt dat er in de stad personen zijn die zich voordoen als eigenaar van een legaal beveiligingsbedrijf en vervolgens bij evenementen de beveiliging proberen te regelen. Dit kan ertoe leiden dat evenementen bij controle worden afgelast omdat niet aan de beveiligingseisen wordt voldaan. Daarnaast zijn de praktijken van de nepbeveiligers schadelijk voor de beveiligingsbranche, zo zegt de politie.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De illegale beveiligers presenteren zich met al dan niet verlopen legitimatiebewijzen van legale beveiligingsbedrijven. Hierdoor denken veel evenementenorganisatoren dat ze met een bonafide beveiligingsbedrijf in zee gaan. De politie adviseert organisatoren van evenementen dan ook te vragen naar een afschrift van de Justitiële vergunning.

Mede ter bescherming van de beveiligingsbranche en ter voorkoming van dit soort malafide praktijken is de afdeling Bijzondere Wetten van de Regiopolitie Groningen inmiddels begonnen alle beveiligingbedrijven in Groningen te wijzen op de wettelijke inleverplicht van verlopen legitimatiebewijzen.

De politie zegt door alert optreden te hebben voorkomen dat malafide beveiligers in de eerste helft van 2012 voet aan de grond hebben gekregen in Groningen.