nieuws

04 mei 2002, 00:12

Politie voorkomt liquidatie moordgetuige

De regiopolitie Groningen heeft de liquidatie van een inwoner van Beerta voorkomen. De man moest dood omdat hij gevoelige informatie had over een moord op een man uit Heerlen in 1997. De dader van die moord heeft de opdracht tot de liquidatie gegeven, aldus de politie Groningen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Tijdens het politieonderzoek bleek dat de man uit Beerta, een bekende van de politie, moest worden omgebracht omdat hij gevoelige informatie had over de moord op een 55-jarige drugshandelaar uit Heerlen in het Groningse Veelerveen. De Heerlenaar stond officieel als vermist geregistreerd, nadat een onderzoek naar zijn verdwijnen in 1997 niets opleverde. De politie zegt nu sterke aanwijzingen te hebben dat zijn lichaam door de daders is weggemaakt, waarschijnlijk door het te verbranden.
De dader van de moord op de Heerlenaar en opdrachtgever voor de liquidatie is in Engeland aangehouden. Justitie heeft om zijn uitlevering gevraagd. De politie heeft inmiddels een uitgebreid sporenonderzoek op de plaats van de moord in Veelerveen gedaan. De verzamelde sporen zijn voor verder onderzoek naar het Nederlands Forensisch Instituut gestuurd. Het gebeurt niet vaak dat een moord zonder lijk wordt opgelost.