nieuws

17 jan 2002, 00:12

Politie voert hoogbejaarde Groninger af: 'Euro is wisseltruc'

Een 91-jarige Groninger is gistermiddag per politiewagen afgevoerd nadat hij in een textielwinkel ruim twee uur ruzie had gemaakt over de euro’s die hij als wisselgeld had teruggekregen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De oude baas had maandag met guldens een onderbroek gekocht en wisselgeld in euro’s terug gekregen. Eenmaal thuis telde de man het geld na en constateerde, in de veronderstelling dat het guldens waren, dat hij veel te weinig wisselgeld had ontvangen. De volgende dag ging hij daarom verhaal halen in de kledingzaak.
Nadat de bedrijfsleider ruim twee uur lang had getracht de man uit te leggen dat hij euro’s had teruggekregen, werd uit arren moede maar de politie gebeld. Ook de agenten trachtten de bejaarde nog enige tijd het gebruik van de nieuwe munt te verduidelijken, maar tevergeefs. Uiteindelijk werd besloten de tegenspartelende Groninger maar naar huis te brengen, wat slechts met zeer veel moeite lukte.
De politie heeft na het incident de dochter en de kleinzoon van de bejaarde gewaarschuwd. Of het hen wel is gelukt de man de invoering van de euro te verklaren, is niet bekend.