nieuws

01 feb 2010, 10:10

Politie vindt oorzaak computerstoring

De politie heeft de oorzaak van het computerprobleem gevonden. Dat meldt de politie maandag. De korpsen Noord- en Oost Nederland kampten sinds afgelopen woensdag met een storing waardoor er geen gebruik gemaakt kon worden van het rekencentrum. De afgelopen dagen is met ruim 100 mensen van de Noordoostelijke korpsen en 150 medewerkers van de voorziening tot samenwerking Politie Nederland (vtsPN) gewerkt om de oorzaak boven tafel te krijgen. Onderzoek heeft uitgewezen dat bij onderhoud van software in de systemen in het rekencentrum van de politie in Noord- en Oost Nederland een belangrijk reparatieprogramma niet is geplaatst.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

‘We zijn weer een stap verder’ zegt korpschef Pieter Jaap Aalbersberg van het korps IJsselland en coördinator van de computerstoring. De komende drie dagen worden de systemen getest. Als dat goed gaat is het doel om zo snel mogelijk weer op de normale piekbelasting van 6000 gebruikers te komen. Het zal meer dan een week gaan duren voordat alle gebruikers weer in de systemen mogen.

De storingen zijn nog niet geheel verholpen. Het computerprobleem heeft betrekking op de korpsen Friesland, Groningen, Drenthe, IJsselland, Noord- en Oost-Gelderland, Gelderland Midden, Gelderland Zuid en Twente. Deze acht korpsen werken op een gezamenlijk computercentrum. Bij de overige korpsen en het KLPD speelde de storing niet.