nieuws

08 jul 2010, 10:10

Politie verwacht zondag topdrukte in de stad

De politie verwacht dat de binnenstad zondagavond, als Nederland het in de finale op moet nemen tegen Spanje, overspoeld wordt door vele duizenden oranjesupporters. Daarom worden in de stad, maar ook in de regio, extra agenten ingezet.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Hoeveel extra agenten op de been zullen zijn, wil de politie niet kwijt. Vanwege de vele bezoekers die verwacht worden, wordt het stadscentrum van Groningen afgesloten voor verkeer. Oranjefans wordt gevraagd met het openbaar vervoer naar de stad te gaan.

De oranjefans moeten het in Groningen definitief zonder groot scherm doen. De vergunningsaanvraag van een horecaondernemer om een groot scherm op de Grote Markt te mogen plaatsen is door burgemeester Rehwinkel afgewezen op advies van de politie. Op andere plaatsen buiten het Groningse stadscentrum zouden eventueel wel schermen geplaatst kunnen worden, maar daar zijn vooralsnog geen concrete plannen voor. Ook het plaatsen van kleinere beeldschermen op straat door horecaondernemers is in Groningen niet toegestaan.